Silnik muli,dławi się

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mjulian1
    Classic
    • 2017
    • 0

Silnik muli,dławi się

A ja chyba będę miał przeprawę z ASO lub idąc dalej z SAP, bo po tych całych "aktualizacjach" jest niewiele lepiej jak było, a gwara mi się zaraz kończy. Od czasu tej "naprawy" jeździłem w większości po mieście, więc nie byłem pewien efektu, ale dziś zrobiłem trasę i nadal kiera się blokuje, np. na autostradzie :evil:
  • mjulian1
    Classic
    • 2014
    • 2

Silnik muli,dławi się

Witam.
    Jestem posiadaczem skody octavii kombi z silnikiem 1.6 SR 100km.
    Od pewnego czasu mam z silnikiem problem.
    Po odpaleniu silnika auto zaczyna się "dławić", nie ważne czy jest zimny czy ciepły silnik robi tak za każdym razem.
    Po dodaniu gazu słychać strzał,po jakiejś chwili normalnie pracuje nic się mu nie dzieje,chociaż ostatnio podczas dłuższej jazdy na krótkim postoju w korku też się zaczął dusić.
    Jeśli po odpaleniu dam auto na luz to od razu gaśnie,obroty spadają bardzo nisko.
    Byłem z tym pod kompem wykazało,że przepustnica uszkodzona i sonda lambda, wymieniłem obie części. Do tego jeszcze wymieniłem czujnik temp. silnika czy cieczy. (teraz nie pamiętam).
    Problem w tym,że auto dalej robi to samo,dalej się dusi. Co radzicie ? Świece,kable,filtry wymienione.

Komentarz

• alxxx
      RS
      • 2010
      • 1823
      • Octavia I (1U2)
      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez mjulian1
      przepustnica uszkodzona i sonda lambda, wymieniłem obie częśc
      Była zrobiona adaptacja ?
      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• mjulian1
        Classic
        • 2014
        • 2

tak,wszystko pokazywało pomiary dobre,ale skutki nie ustały.

Komentarz

Pracuję...